تاکسی کوروش

logo-04

09122300390

تاریخچه فرودگاه امام خمینی

در این نوشته تصمیم داریم به بررسی تاریخچه فرودگاه امام خمینی بپردازیم. فرودگاه امام خمینی با مساحتی بیش از 14 هزار هکتار به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه حمل و نقل هوایی ایران شناخته شده است. این فرودگاه در جنوب غربی تهران قرار گرفته و یک مکان شناخته شده برای گردشگران و مسافران است. از ویژگی‌های این فرودگاه می‌توان به باند فرودگاهی بسیار وسیع، پارکینگ‌های با ظرفیت بالا و امکانات رفاهی مانند هتل، رستوران و کافی شاپ برای مسافران اشاره کرد. همچنین دسترسی سریع و راحت با مترو، اتوبوس و تاکسی از دیگر امکانات این فرودگاه است.

جالب است بدانید که طرح ساخت و راه اندازی این فرودگاه از سال 1346 ارائه و تصویب شده بود. در ادامه به بررسی پیشینه ساخت فرودگاه، پایانه‌های فرودگاه، معماری، بخش‌های مختلف، امکانات، نحوه دسترسی و پروازهای این فرودگاه می‌پردازیم.

تاریخچه فرودگاه امام خمینی

پیشینه تاسیس فرودگاه امام خمینی

تاریخچه فرودگاه امام خمینی و پیشنهاد ساخت آن به سال 1346 برمی‌گردد که سازمان ایکائو (سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی) طرح ساخت فرودگاهی مجهز جهت استفاده از توان ترانزیتی ایران بین اروپا و آسیا را ارائه داد. این طرح در سال 1351 و با نام فرودگاه بین‌المللی آریامهر به تصویب رسید و کار ساخت آن با کمک چند شرکت ایرانی و آمریکایی در سال 1356 آغاز شد.

همچنین مقرر شده بود که کار ساخت فرودگاه با بودجه 1 میلیارد دلاری تا سال 1362 به پایان برسد، اما پس از انقلاب 1357 این پروژه رها شد تا اینکه دولت تصمیم گرفت با کمک تخصص داخلی پروژه را تکمیل کند. بعد از پایان جنگ ایران و عراق، چند شرکت ایرانی و یک شرکت فرانسوی کار ساخت آن را از سرگرفتند و نهایتا در اردیبهشت 1383 فاز نخست فرودگاه به صورت ناقص افتتاح شد.

پیشینه تاسیس فرودگاه امام خمینی

پایانه‌های فرودگاه امام خمینی

فرودگاه امام خمینی دارای سه پایانه است که هرکدام ظرفیت بالایی برای جابجایی مسافران دارند.

  • پایانه شماره یک که از همان ابتدای بهره برداری از فرودگاه یعنی سال 1383 فعالیت خود را آغاز کرد و ظرفیت جابجایی 6.5 میلیون مسافر و 120 هزار تن بار را دارد.
  • پایانه دوم این فرودگاه “سلام” نام دارد که در سال 1398 به بهره برداری رسید و ظرفیت جابجایی 5 میلیون مسافر را برای همه پروازها دارد  این پایانه بیشتر برای پروازهای داخلی طراحی شده است.
  • پایانه ایرانشهر نیز سومین پایانه این فرودگاه است که طرح آن فعلا درمرحله مطالعاتی می باشد. برآوردها نشان می‌دهد با تکمیل این پایانه، ظرفیت پذیرش آن به تنهایی به 20 میلیون نفر می‌رسد. برای مراجعه به هر کدام از این پایانه‌ها، می‌توانید برای صرفه جویی در زمان، از طریق تاکسی فرودگاه امام اقدام نمایید.
با رزرو تاکسی های فرودگاه امام، سر ساعت پرواز خود به مفصد برسید.

معماری فرودگاه امام خمینی

بررسی‌های انجام شده در تاریخچه فرودگاه امام خمینی نشان می‌دهد که طرح و ایده اصلی فرودگاه ابتدا توسط پل آندور، طراح فرانسوی و طراح فرودگاه شارل دوگل پاریس ارائه شد. اما طراحی و اجرای آن توسط مهندسین ایرانی صورت گرفته است. تاریخ شروع طراحی مربوط به سال 1375 و تاریخ شروع اجرا سال 1382 می‌باشد. این فرودگاه در زمینی به مساحت 78 هزار متر مربع ساخته شده است.

طراحی این فرودگاه به گونه ای است که دسترسی به آن از دو بزرگراه قم و ساوه به آسانی امکان پذیر باشد. این پایانه از واحدهای 4 طرفه به شکل 8 ضلعی تشکیل شده که در امتداد محور اصلی قرار دارند.

بخش‌های مختلف فرودگاه امام خمینی

برای آشنایی با فرودگاه امام خمینی باید بدانید که این فرودگاه برای سهولت خدمت رسانی به مسافران، از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است.

بخش گذرنامه

یکی از بخش‌های مهم فرودگاه امام، بخش گذرنامه است که مسافران می‌توانند ویزای فرودگاهی خود را از آنجا دریافت کنند. همچنین امور اداری و بازرگانی مربوط به هر سفر در این بخش انجام می‌گیرد.

بخش گمرک

در این بخش به امور مربوط به همراه داشتن ارز، کالا و حیوانات خانگی رسیدگی می‌شود. همراه داشتن ارز بیش از 50 هزار یورو مشمول قوانین نظارتی می‌شود و مستلزم اظهار به گمرک است. همچنین کالاهایی که جنبه تجاری دارند باید در این بخش مورد بررسی قرار بگیرند.

جایگاه تشریفات اختصاصی CIP

سالنی تشریفاتی در 3 طبقه برای خدمت رسانی به مسافرانی که می‌خواهند قبل یا بعد از سفر خود استراحتی داشته باشند در فرودگاه امام تدارک دیده شده است. در این سالن‌ها، نوشیدنی رایگان سرو می‌شود و مسافران می‌توانند از فروشگاه‌های آن خرید کنند. اما خدمات cip فرودگاه امام چیست؟ درواقع این خدمات مربوط به افراد تجاری مهم است و تمام تشریفات مربوط به پرواز در آن مانند دریافت کارت پرواز، حمل بار و غیره برعهده کارکنان فرودگاه است. البته استفاده از این خدمات هزینه بالایی دارد.

پست

اکثر ارسال‌های بین‌المللی هوایی از فرودگاه امام خمینی صورت می‌گیرد. در این پست هیچ محدودیتی در ابعاد و اندازه بار وجود ندارد و افراد می‌توانند با مراجعه به این بخش از فرودگاه مرسولات خود را به کشور دیگر پست کنند.

اورژانس

اورژانس بخش دیگری از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی است که در آن امور مربوط به فوریت‌های پزشکی و ارسال بیماران به بیمارستان انجام می‌گیرد. همچنین در اورژانس بخشی به نام قرنطینه وجود دارد که اگر مسافری بیماری واگیردار داشته باشد در آنجا از او مراقبت می‌شود.

بخش های مختلف فرودگاه امام خمینی کدام است؟

امکانات فرودگاه

تاریخچه فرودگاه امام خمینی به سال 1346 بازمی‌گردد، اما این فرودگاه در سال 1383 تاسیس شد و هم اکنون امکانات به روز و در سطح بین‌المللی نظیر تاکسی فرودگاهی و انواع خدمات رفاهی دارد. برخی از امکاناتی که می‌توانید در این فرودگاه به آنها دسترسی داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • اینترنت وای فای رایگان
  • بانک و صرافی
  • رستوران و کافی شاپ
  • 2 هتل به نام‌های هتل نووتل و هتل ایبیس
  • 5 پارکینگ طبقاتی
  • اتوبوس شاتل رایگان برای انتقال مسافران از پارکینگ به پایانه

نحوه دسترسی

فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در 30 کیلومتری تهران قرار دارد و از طریق دو اتوبان قم و ساوه می‌توان به آن دسترسی داشت.

  • مترو: خط 8 مترو به راحتی مسافران را به مقصد فرودگاه می‌رساند.
  • اتوبوس: اتوبوس‌های مخصوص فرودگاه امام نیز هر یک ساعت یکبار از مقابل ترمینال 4 حرکت می‌کنند و در میدان آزادی و حرم مطهر توقف دارند.
  • تاکسی برای فرودگاه امام: شرکت‌های مختلفی هستند که با خودروهای لوکس خود به مسافران هوایی این فرودگاه خدمت رسانی می‌کنند. اما شرایط گرفتن تاکسی فرودگاهی امام چیست؟ شما می‌توانید تنها با یک تماس تا فرودگاه تاکسی بگیرید.

پروازهای فرودگاه امام خمینی

تا اینجا در مورد تاریخچه فرودگاه امام خمینی، امکانات و بخش‌های آن سخن گفتیم. فرودگاه امام میزبان بیش از 40 شرکت هواپیمایی و 700 پرواز در هفته به 30 کشور جهان است. در واقع فرودگاه بین‌المللی امام خمینی برای تمام سفرهای بین‌المللی بجز حج مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان جایگزینی برای فرودگاه مهرآباد طراحی شده است.

از شرکت‌های خارجی که پروازهای خود را به این فرودگاه می‌فرستند می‌توان به ایژین ایرلاینز آتن، ایرعربیا شارجه، آیروفلوت مسکو، ایرآسیا ایکس کوالالامپور، آلیتالیارم، ایرآستانه آلماتی، ایرفرانس پاریس، الناصر ایرلاینز بغداد، اطلس گلوبال استانبول، آسترین ایرلاینز وین، آذربایجان ایرلاینز باکو، آرمنیا ایروان، بریتیش ایرویز لندن، هواپیمایی امارات دبی، بلغاریا ایر وارنا، تاجیک ایر دوشنبه، اتحاد ابوظبی، ترکیش ایرلاینز استانبول و پروازهای فصلی به ازمیر، آدانا و آنتالیا اشاره کرد.

علاوه بر این شرکت‌های خارجی، چندین شرکت ایرانی نیز از این فرودگاه به کشورهای دیگر سفر دارند. از بین این شرکت‌ها می‌توان به شرکت هواپیمایی کاسپین، زاگرس، قشم ایر، ماهان ایر، کیش ایر، آسمان، ایران ایر، آتا و ایران ایرتور اشاره کرد که هر کدام از اینها به کشورهای مختلفی پرواز دارند.

آشنایی با پرواز های فرودگاه امام خمینی

نتیجه گیری تاریخچه فرودگاه امام خمینی

در این مقاله به بررسی تاریخچه فرودگاه امام خمینی و امکانات آن پرداختیم تا شما را با این شهر فرودگاهی بیشتر آشنا کنیم. همان طور که اشاره شد این فرودگاه بزرگ‌ ترین مجموعه حمل و نقل هوایی ایران است که بخش های مختلفی دارد و خدمات متنوع و متعددی را به مسافران و گردشگران ارائه می دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *