تاکسی کوروش

logo-04

09122300390

تاریخچه فرودگاه مهرآباد

در این نوشته می خواهیم درباره تاریخچه فرودگاه مهرآباد صحبت کنیم و به معرفی کامل این فرودگاه بپردازیم. فرودگاه بین المللی مهرآباد یکی از قدیمی ترین فرودگاه های کشور بوده که قبل از انقلاب فعالیت خود را آغاز کرده است. این فرودگاه جزو اولین فرودگاه های کشور می باشد که طبق آمار سال 89، حدود 109 هزار پرواز در این فرودگاه انجام شده است. طی این پروازها 12 هزار تن بار و 13 میلیون مسافر جابجا شدند. در این مقاله می خواهیم بیشتر با تاریخچه و نحوه ساخت فرودگاه بین المللی مهرآباد آشنا شویم.

تاریخچه فرودگاه مهرآباد

سرگذشت فرودگاه بین المللی مهرآباد 

تاریخچه فرودگاه مهرآباد به سال 1317هجری شمسی بر می گردد. 85 سال قبل وقتی آموزشگاه خلبانی در میان گندم زارهای اراضی مهرآباد ساخته می شد، کسی به ذهنش هم خطور نمی کرد که این منطقه زمانی به عنوان فرودگاه بین المللی شناخته شود.

روستای مهرآباد که قبل از آن به نام حسین آباد شناخته می شد، جزو املاک حاجی میرزا آقاسی (صدراعظم محمد شاه قاجار) بوده که توسط ایشان به ناصرالدین شاه بخشیده شد. بعد از مدتی به عنوان مهریه دختر ناصرالدین شاه (عصمت الدوله) تعیین گردید و به مهرآباد تغییر نام یافت.

قبل از تاسیس فرودگاه مهرآباد، تهران دارای دو فرودگاه نظامی کوچک به نامهای دوشان تپه و قلعه مرغی بوده است. در زمان سلطنت رضا شاه حق انحصاری هواپیمایی به شرکت آلمانی یونکرس واگذار شده و پس از تاسیس آموزشگاه خلبانی با 20 فروند هواپیما در سال 1317 فرودگاهی در اراضی مهرآباد تاسیس شد.

در سال 1325 اولین گروه از خلبانان نیروی هوایی برای آموزش به آمریکا اعزام گشتند و در سال 1328نیروی هوایی با هواپیماهای اف-86 سیبر و تی-33 با خلبانهای آموزش دیده، عملیات پروازی را در مهرآباد آغاز نمود. رشد روز افزون در صنعت ترابری هوایی مسافری و باری در مهرآباد سبب شد تا در سال 1337 اسکناس های بیست تومانی با نمایی از این فرودگاه چاپ شدند.

فرودگاه بین المللی مهرآباد در ساعت 6 غروب 14 مرداد سال 1337 افتتاح شد و هواپیمای جت ملخ دار شرکت هواپیمایی ایران و پارس همزمان به پرواز درآمدند. طی سالهایی که گذشت تغییرات بسیاری در این فرودگاه به وجود آمده است.

فرودگاه مهرآباد در ابتدا چه بود؟

فرودگاه در گذر زمان

تاریخچه فرودگاه مهرآباد برمی گردد به 85 سال قبل، وقتی نیروی هوایی در کنار آموزشگاه های فنی خلبانی و دانشکده های دیده بانی تصمیم گرفت یک مدرسه آموزش خلبانی برای برطرف ساختن نیاز خود و آموزش افراد بیشتر برای خلبانی بسازد. سه خلبان زبده به نام های بوشن، فرمول و شوارتز، سه نفر با درجه نائب سومی و معلم خلبانان بلژیکی با استخدام در نیروی هوایی کار خود را در پانزدهم اسفند ماه 1314 آغاز کرده و در 23 فروردین سال 1316 شش خلبان از این آموزشگاه فارغ التحصیل شدند.

برای آشنایی با فرودگاه مهرآباد باید اطلاعات کاملی از امکانات ترمینال ها، پارکینگ های فرودگاه و شرکت های فعال هواپیمایی آن داشته باشیم تا سفری به یاد ماندنی را با انتخاب این فرودگاه آغاز نماییم

آشنایی با فرودگاه مهرآباد در گذر زمان

عملیات ساخت فرودگاه با شروع جنگ جهانی و پس از آن

با شروع جنگ جهانی دوم و از بین رفتن نیروی هوایی ارتش در شهریور سال 1320 از زمین های آموزشگاه برای ساخت دو باند عمود برهم استفاده کردند. باندی که تنها برای پروازهای کوچک مناسب بود و به تدریج آموزشگاه خلبانی به فرودگاه رسمی تغییر شکل داد.

دو سال بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1326، دولت تصمیم به ساخت ساختمان های بزرگتر و اقداماتی برای تجدید ساختار فرودگاه گرفت. ساختمان جدید دارای یک باند و چند اتاقک بود که به دلیل تحولات سیاسی آن زمان ایران تا سال 1329 متوقف شد و پیشرفتی نکرد.

در سال 1329 به دستور دولت مصدق، عملیات ساختمانی فرودگاه آغاز شده و دو آشیانه فلزی، خیابان پرواز توسط سازمان برنامه کار خود را مجددا آغاز نمودند اما با کارشکنی های زیادی انجام پروژه متوقف شد.

در سال 1332 طرح نیمه تمام این فرودگاه از وزارت دارایی به وزارت راه واگذار گردید. اما وزارت راه هم از اتمام این پروژه مهم بر نیامد و بعد از 27 ماه توقف پروژه، در سال 1334 سازمان برنامه، برای اتمام آن اعتبارات جدیدی را اختصاص داد. طی این طرح، سازمان برنامه با شرکت مهندسان مشاور برایان برای ساختن این فرودگاه و پنج فرودگاه دیگر مذاکره کرد؛ ولی به دلیل کارشکنی ها، این شرکت نیز در اردیبهشت سال 1336 کار را رها کرد.

پس از آن شرکت سوئدی ستتاپ اجرای عملیاتی ساخت فرودگاه را بر عهده گرفت و بالاخره طلسم شکسته شد، در تاریخ 14 مرداد 1337 این فرودگاه به بهره بردای رسید. ساختمان جدید فرودگاه به دلیل مهندسی خاص و سیستم خدمات رسانی بی نظیرش به عنوان عروس خاورمیانه شناخته شد.

عملیات ساخت فرودگاه با شروع جنگ جهانی و پس از آن

ویژگی های فرودگاه ساخته شده در اراضی مهرآباد

این فرودگاه جزو مجهزترین فرودگاه های خاورمیانه بوده که دارای تالار اصلی شامل دفاتر شرکتهای هوایی، اطلاعات، دفتر پست و تلگراف، صفحه راهنمای حرکت هواپیماها، بانک ها، باجه های فروش و تاکسی فرودگاهی بود. برج مراقبت در قسمت شرقی ساختمان برای راهنمایی هواپیماها ساخته و در طبقات زیرین آن محل بی سیم و دفاتر فنی اداره کل هواپیمایی ایجاد شد.

در قسمت غرب سالن، تالار گمرک برای تشریفات گمرکی و بانکی مسافران، تالار انتظار، اتاق غذای مسافران، اتاق معاینه بیماران مشکوک و غیره وجود داشت که ظرفیت آن به اندازه 600 نفر مسافر بود.

فرودگاه دارای ساختمان کارخانه برقی به قدرت 1600 کیلووات بود که نیازهای برقی فرودگاه از این طریق تامین می شد. از دیگر بخش های مجموعه جدید فرودگاه می توان به ساختمان هوایی برای انبار کردن مواد و کالا، انبارهای شرکتهای هوایی، گاراژ، ساختمانهای نگهبانی، هواشناسی، آتش نشانی و رادیو اشاره کرد که در آن زمان ساخته شده بودند. قسمت ویژه ای نیز در این ساختمان برای مقامات کشوری و میهمانان سیاسی در نظر گرفته شده بود که به عنوان پاویون سلطنتی نامیده می شد.

آشنایی با خدمات تاکسی فرودگاهی یکی از مهم ترین مسائلی است که امروزه برای داشتن سفری راحت و بدون دغدغه الزامی می باشد. در این فرودگاه هم می توانید از این خدمات استفاده کنید.

نگاهی به فرودگاه مهرآباد در گذر زمان

نقش آمریکائیان در ساخت فرودگاه مهرآباد

در سال 1351 ویلیام پریرای آمریکایی به همراه چند شرکت خارجی فرودگاه مهرآباد را مجهزتر کرده و امکانات جدیدی چون مرکز آموزش هلیکوپترهای بل نیروی هوایی را اضافه نمودند.

در 13 آذر سال 1353 بارش برف سنگینی به ارتفاع نیم متر، موجب سنگین شدن سقف فرودگاه شده و بر سر صدها مسافر و پرسنل فرو ریخت و موجب فوت صدها نفر شد. این حادثه سبب شد، علاوه بر ساخت ساختمان جدید در ضلع شمال و شمال شرقی فرودگاه، نهاد اورژانس در تهران و سایر شهرها برای افزایش کمک رسانی تاسیس گردد.

ساختمان جدید در سال 1354 مورد بهره برداری قرار گرفته و از آن زمان تا کنون به فعالیت های خود ادامه داده است. امروزه تاکسی فرودگاه مهرآباد یکی از امتیازات ویژه این فرودگاه بوده تا مسافران با آرامش خاطربیشتری به سمت مقصد قدم بردارند.

اطلاعاتی درباره فرودگاه مهرآباد

بعد از آشنایی با تاریخچه فرودگاه مهرآباد، می خواهیم با شاه راه اصلی هوایی ایران بیشتر آشنا شویم. این فرودگاه روزانه پذیرای مسافران زیادی از سرتاسر ایران می باشد و کلیه پروازهای داخلی تهران از این فرودگاه انجام می شود.

فرودگاه اراضی مهرآباد دارای سه باند پرواز به طول 474، 3992 و 4028 متر بوده که سطح دو باند بزرگتر از جنس آسفالت بوده و سطح کوچکتراز جنس بتن می باشد. این فرودگاه دارای 6 ترمینال برای پروازهای خود بوده که ترمینال های 1 و 2 برای پروازهای داخلی، ترمینال های 4 و 6 برای پروازهای خارجی و ترمینال های 3 و 5 برای حج تمتع مورد استفاده قرار می گیرند.

اطلاعاتی در مورد ترمینال ها و پروازهای فرودگاه مهرآباد

نتیجه گیری تاریخچه فرودگاه مهرآباد

ما در این مقاله درباره تاریخچه فرودگاه مهرآباد صحبت کردیم و درباره نحوه ساخت آن، زمانی که تاسیس شد و اتفاقاتی که برای آن طی این سالها افتاد را بیان کردیم. همچنین بیان کردیم امروزه برای راحتی بیشتر باید با خدمات تاکسی های فرودگاه آشنایی داشته باشیم تا سفری بدون دغدغه را برای رسیدن به مقصد سپری نماییم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *